• Documentaire
  • Omroep Brabant
    In deze documentaire volgen we volgen we het maakproces van de nieuwe album 'Sex 'n Jazz'.

Gare du Nord scoorde in 2001 een hit met Pablo's blues. Omdat niemand wist wie de bandleden achter de band waren, ging men er vanuit dat ze uit het buitenland kwamen, Frankrijk bijvoorbeeld want hun muziek lag in de lijn van St. Germain. Dat mysterie hield enige tijd aan.

In de documentaire Gare du Nord- It's the Going not the Getting There, volgen we het maakproces van hun vierde album Sex 'n Jazz. Een album waarvoor ze een gouden plaat hebben ontvangen.

Marvin Gaye & Chat Baker
Met medewerking van onder andere Paul Carrack en muzikale odes aan twee grote muziekhelden uit de geschiedenis Marvin Gay en jazz-trompettist Chat Baker. We gaan met Gare du Nord naar Oostende waar Marvin Gaye enige tijd verbleef. Zo komen we terecht bij een klein winkeltje in de Moere ( een dorp bij Oostende) waar Marvin Gaye regelmatig binnen liep om zijn boodschappen te halen. Het nummer 'Sexual Healing' schreef hij in de villa op een paar meter van dit winkeltje. Een sample van deze wereldhit wordt gebruikt in het nummer Marvin & Miles dat op Sex 'n Jazz staat. Verder reizen we met Barend Franssen en Ferdi Lancee, de twee bandleden van Gare du Nord naar Amsterdam. We bezoeken we het hotel in Amsterdam waar Chat Baker tragisch aan zijn einde kwam.

Een reis met Gare du Nord die begint in Parijs op het gelijknamige station Gare du Nord.